Oblika za pisanje časopisnega članka – Preprost vodnik za pisanje novičarskega članka

Resnici na ljubo je pisanje novic razmeroma preprosto. Ni vam treba eksperimentirati z elementi, ki jih boste uporabili, in obstaja samo en format pisanja, ki mu morate slediti. Dokler poznate vse stvari, ki jih morate pokriti, ni možnosti, da bi se med tem procesom izgubili.

Tukaj je edina sprejemljiva oblika za vaše časopisne članke:

1. Naslov. Začnite svoje članke z novicami z vabljivimi naslovi, ki bodo pritegnili vaše bralce. Ker je prostor v vsakem časopisu zelo dragocen, morajo biti naslovi čim krajši (uporabite 6 ali manj besed). Predlagam, da razširite svoj besedni zaklad in spoznate tiste izraze, ki jih lahko uporabite za učinkovito sporočanje svojih idej. Poskrbite, da bodo vaši naslovi močni in opisni.

2. Glavni odstavek. Ker je to običajno edino, ki ga bere vaše ciljno občinstvo, je pomembno, da ga napolnite s popolnimi in podrobnimi informacijami. Predvidite vsa vprašanja, ki bi jih morda imeli vaši bralci, in zagotovite popolne odgovore.

3. Tehnika obrnjene piramide. To je edina tehnika pisanja, ki bi jo morali uporabiti pri pisanju člankov z novicami. To preprosto pomeni, da v svojem prvem odstavku ponudite vse najboljše, najbolj sočne informacije.

4. Telo članka. Odstavki, ki pridejo za glavnim odstavkom, bodo sestavljali telo članka. Tukaj morate svojim bralcem posredovati podporne podrobnosti, da bodo bolje razumeli zgodbo, ki jo pokrivate. Po potrebi lahko vstavite tudi slike ali citate.

Previous post Pisanje novičarskih člankov – edina zanesljiva pot
Next post Kako napisati novice za vaš lokalni časopis – štiri stvari, ki jih morajo vedeti samostojni delavci